torsdag den 5. februar 2015

Spicy kålsalat med lime


Kål er altid så kedeligt og svært at bruge synes jeg, de gange jeg har brugt det i et køkken er det for det meste skjult i kødsovsen til lasagnen eller gemt i wokken sammen med andre grøntsager. Men med den her opskrift synes jeg faktisk kål bliver helt spændende at spise som tilbehør. Hvis man ikke er til det sure, altså lime-smag, skal man dog nok holde sig væk fra denne metode. ;) 

Ingredienser
  • 200 g savoy- eller rosenkål 
  • 1 lime, skal og saft
  • Salt
  • Oliven olie
  • 2-3 knsp chili (pulver eller frisk)
  • ½ tsk friskhakket ingefær
  • ½ tsk sukker eller honning 
  • Evt. saft fra ½ mandarin 
  • En håndfuld friske myteblade og/eller koriander, bladene grofthakket 
Fremgangsmåde 
Skyl kålen godt og grundigt igennem inden du hakker den fint. Riv skallen af limen og bland den sammen med kålen og saften fra limefrugten. Drys omkring ½ tsk salt over kålen sammen et par sjatter olivenolie og bland det godt sammen. Hak chillien og ingefæren helt fint og kom det i salaten. Slut af med at smage kålsalaten til med sukker, og evt. saften fra en mandarin. Lad den trække i omkring en halv time og lige inden servering drysses kålsalaten med en håndfuld friske mynteblade og/eller koriander. 

Kilde: Abel & Cole 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar