Intet er bedre end en god svampet gulerodskage, og så oven i købet en hemmelig en af slagsen ;-) Jeg fandt denne super lækre opskrift på Annes blog og jeg må sige hun har ret i at denne gulerodskage "er den mest svampede, syndigt saftige og skønt krydrede kage af sin art" - så prøv den, for den er "lækkerhed på lækkerhed på lækkerhed." Mums!
Ingredienser
Kage
- 3 æg
- 1 ½ dl olie
- 450 g brun farin
- 210 g hvedemel
- 300 g gulerødder, revet
- 1 ½ tsk bagepulver
- 2 tsk kanel
- 2 tsk stødt nellike
- ½ tsk salt
- 100 g valnødder, hakkede (kan undlades)
Flødeostecreme
- 200 g flødeost, neutral
- 60 g flormelis
- ½ stang vanillie, korn af
- 3 tsk citronskal, fintreven
- 3 tsk citronsaft
- Valnødder, hakkede, til pynt
Kage
Forvarm ovnen til 180 graders varmluft. Pisk æg, olie og brun farin sammen. Tilsæt øvrige ingredienser og rør godt sammen. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bag kagen i omkring 45 minutter. Lad kagen køle af.
Creme
Pisk eller rør det hele sammen til en ensartet masse og fordel på den afkølede kage, pynt evt. med finthakkede valnødder og revet citronskal.
Kilde: Anne au Chocolat
Ingen kommentarer:
Send en kommentar