Hvis man er chokoladeelsker, vil denne mousse falde i god jord. Det tager god tid at lave en mousse, så lad være med at kast dig ud i dette projekt hvis du har travlt. Jeg serverede min chokolade mousse portionsanrettet (i lidt for store glas), men man kan sagtens også lave denne i en stor skål og severe den derfra. Men hvis man gør som jeg, vil jeg dog anbefale at man servere i lidt mindre glas, fordi chokolademoussen "fylder" rigtig meget og man får hurtigt nok. :-) God fornøjelse og tag dig god tid for at få det bedste resultat!
Tid: 1 time + køleskabstid
8 personer
Ingredienser
Pistacie-appelsinkrokant (knas)
- 130 g sukker
- 75 g usaltede pistaciekerner
- ½ appelsin, skal
Chokolademousse
- 125 g god chokolade (65% +)
- 1¼ dl æggehvider
- 1 spsk sukker
- 1 dl stuetemperede æggeblommer
- 75 g sukker
- ½ appelsin, saft
Pynt
- Friske hindbær og finthakket krokant
Fremgangsmåde
Pistacie-appelsinkrokant (knas)
Smelt sukkeret til gylden karamel på en pande. Kom pistaciekernerne og appelsinskallen i og lad det riste med i et par minutter. Hæld derefter hurtigt karamellen ud på et stykke bagepapir. Lad den afkøle helt inden du hakker den groft ud. Fordel krokanten i bunden af 5 eller 6 glas, lad lidt blive til overs til pynt.
Chokolademousse
Hak chokoladen groft og smelt den forsigtigt i en skål over vandbad. Pisk, med en håndmikser, de stuetemperede æggehvider og 1 spsk sukker til en luftig og sej marengs. Pisk i en anden skål æggeblommer og 75 gram sukker til en tyk æggesnaps. Bland 'æggesnapsen' sammen med den smeltede chokolade og pisk godt. Tilføj hurtigt appelsinsaften og pisk godt igen. Tilføj en tredjedel af de piskede hvider, og pisk igen. Vend nu chokoladedelen op i de resterende piske æggehvider og vend det hele forsigtigt sammen.
Fordel chokolademoussen oven på krokanten i glassene og stil dem i køleskabet et par timer, indtil de skal serveres. Drys med finthakket krokant og friske hindbær på toppen.
Kilde: Blomsterbergs Søde Sager
Ingen kommentarer:
Send en kommentar