onsdag den 11. marts 2015

Nøddekage med pistacie og mørk chokolade

 Ingredienser
  • 40 g mandler / mandelmel
  • 40 g pistacienødder 
  • 100 g rørsukker
  • 2 tsk bagepulver 
  • 1 vaniljestænger
  • 2 æg
  • 3/4 dl lys olivenolie
  • 80 g mørk chokolade
  • Chokoladespåner og pistacienødder til pynt 
Fremgangsmåde
Blend mandler og pistacienødder til groft 'mel'. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en kniv. 

Bland nødder, rørsukker, bagepulver, og vaniljekorn sammen. Pisk æggene i - et ad gangen. Tilsæt olivenolie og pisk til en ensartet dej. Hak chokoladen groft og vend den i dejen.

Forvarm ovnen til 200 grader. For en springform (18 cm) med bagepapir. Hæld dejen i formen og dæk med stanniol, bag kagen i midten af ovnen i cirka 20 minutter. Fjern stanniolen og bag yderligere i 10 minutter. Hold øje med kagen, så overfladen ikke bliver for mørk. 

Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af i formen. 

Pynt med chokoladespåner og nødder.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar